Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 yufka
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
100 gr tereyağı
Kafesi için:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süt
tuz
su
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına sütü döküyoruz, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Ortaya biraz da ılık su döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz.
Tezgaha yufkayı seriyoruz. Tereyağını eritip yufkanın üzerine serpiyoruz. Kaşar peyniri rendesi ve beyaz peynir koyuyoruz. Üzerine ikinci yufkayı seriyoruz. Tekrar tereyağı serpiyoruz. Peynirlerden koyuyoruz. Önce iki kenarı ortaya doğru hafif katlıyoruz. Katlamadığımız bir kenardan başlayarak iri şekilde katlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Elde ettiğimiz hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Hamuru uzun ve dar şekilde açıyoruz. Tırtıklı kesme aletiyle üzerinden geçiyoruz. Hamuru açtığımızda kafes görüntüsü elde ediyoruz. Bu hamuru tepsideki böreğin üzerine sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PEYNİRLİ KAFES BÖREK
Malzemeler:
2 yufka
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
100 gr tereyağı
Kafesi için:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süt
tuz
su
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına sütü döküyoruz, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Ortaya biraz da ılık su döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz.
Tezgaha yufkayı seriyoruz. Tereyağını eritip yufkanın üzerine serpiyoruz. Kaşar peyniri rendesi ve beyaz peynir koyuyoruz. Üzerine ikinci yufkayı seriyoruz. Tekrar tereyağı serpiyoruz. Peynirlerden koyuyoruz. Önce iki kenarı ortaya doğru hafif katlıyoruz. Katlamadığımız bir kenardan başlayarak iri şekilde katlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Elde ettiğimiz hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Hamuru uzun ve dar şekilde açıyoruz. Tırtıklı kesme aletiyle üzerinden geçiyoruz. Hamuru açtığımızda kafes görüntüsü elde ediyoruz. Bu hamuru tepsideki böreğin üzerine sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder