Pastane İzle 29 Mayıs 2015 - TRT 1 29.05.2015 Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
Yarım su bardağı su
240 gram tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Vanilya
Üzeri İçin:
Yarım yeşil elma
4-5 adet kuru kayısı
Tarçın
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
Yarım su bardağı su
240 gram tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Vanilya
Üzeri İçin:
Yarım yeşil elma
4-5 adet kuru kayısı
Tarçın
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Un ve şeker, erimiş tereyağı, tuz ve vanilya ve su ile hamur yoğurulur. Streç filme sarılarak dolapta dinlendirilir.
Elmalar küp küp doğranarak üzerine limon suyu sıkılır ve ocakta pişirilir.Pişerken içerisine kuru kayısılar, tarçın ve bir tutam tuz eklenir.
Dinlenen tart hamuru açılır ve yağlı tart kalıbına yayılır. Yanlardan taşan hamur kesilir. Hamurun üzerine soğutulan harç yayılır. Kalan hamurdan şekiller çıkarılarak, tartın üzerine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder