29 Mayıs 2015 tv8 Ver Fırına Tarçınlı Çörek Tarifi İzle - Ver Fırına 29 Mayıs 2015 Tarçınlı Çörek Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı un
35 gram tereyağı
8 gram instant maya
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
125 gram süt
50 gram şeker
İçi İçin:
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
Malzemeler:
3 su bardağı un
35 gram tereyağı
8 gram instant maya
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
125 gram süt
50 gram şeker
İçi İçin:
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
Hamur için un, tereyağı, maya, tuz, yumurta, süt ve şeker karıştırılarak hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.
İç harç için şeker, tarçın ve zencefil karıştırılır.
Hamur mayalandıktan sonra açılır. Açılan yufkanın üzerine erimiş tereyağı sürülür ve İç harç serpilir. Yufka bıçakla 8 parçaya ayrılır. Parçaların geniş kısmından başlanarak rulo yapılır ve tepsiye sizilerek 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder