Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için:
çikolata sos
çilek
Hazırlanışı:
Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Ortası delik kek kalıbının içine buzdolabı poşetini makasla kesip kalıba yayıyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürüyoruz. Kalıba muhallebiyi döküyoruz. Bisküvileri ikiye kırıp tatlının üzerine aralıklı olarak batırıyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz.
Çilekleri ayıklayıp dörde kesiyoruz. Tatlının ortasındaki boşluğa doğranmış çileği koyuyoruz. Üzerine çikolata sos dökerek servis ediyoruz.
BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için:
çikolata sos
çilek
Hazırlanışı:
Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Ortası delik kek kalıbının içine buzdolabı poşetini makasla kesip kalıba yayıyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürüyoruz. Kalıba muhallebiyi döküyoruz. Bisküvileri ikiye kırıp tatlının üzerine aralıklı olarak batırıyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz.
Çilekleri ayıklayıp dörde kesiyoruz. Tatlının ortasındaki boşluğa doğranmış çileği koyuyoruz. Üzerine çikolata sos dökerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder