Tahta Kaşıklar İçin;
Tahta kaşıkları makineye koymayın.Vernikli tahta kaşık kullanmayın.
Yeni tahta kaşık aldığınızda kavanoza su koyun.1-1,5 saat yeni kaşıklar suda beklesin. Kurulayın.
Peçeteye azıcık zeytinyağı sürüyoruz. Kaşıkları ovalayıp diziyoruz. Kullanmadan önce suya tutuyoruz. Tahta kaşıklarda kesinlikle çok
deterjan kullanmıyoruz.
Kızartma kokuları için;
Tavada balık, et kızarttık-pişirdik. Kirli tavaya tabanını kaplayacak kadar su koyuyoruz. Limonu (sıkılmış hali olabilir) gezdiriyoruz tavada. Ardından defne adaçayı tarçın
karanfil ekliyoruz ve kısık ateşte kaynatıyoruz.
Kışlılar için;
Paltolarımızı temizlemek için sirke ve suyu karıştırıyoruz. Paltoyu
güzelce siliyoruz balkonda kurutuyoruz. Cebine portakal ya da limonun
kurutulmuş kabuğu konur. Güvelenmeyi engeller.
0 yorum:
Yorum Gönder