Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gram ıspanak
3 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı nar
1 adet portakal
1 adet limon
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bütün yeşillikler ince ince doğranır. İçerisine nar taneleri, sıcak suda yumuşatılmış bulgur,portakal suyu, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz, limon suyu ve ceviz ilave edilerek karıştırılır. Servis edilir.
Malzemeler:
Geniş bir kaba su konur. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Malzemeler:
Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Yumurtaya bulanıp fındık yağında çevrilerek kızartılır.
ISPANAK SALATASI
Malzemeler:
500 gram ıspanak
3 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı nar
1 adet portakal
1 adet limon
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bütün yeşillikler ince ince doğranır. İçerisine nar taneleri, sıcak suda yumuşatılmış bulgur,portakal suyu, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz, limon suyu ve ceviz ilave edilerek karıştırılır. Servis edilir.
SİNİ KETESİ
Malzemeler:
yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
4 adet karanfil
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba su konur. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Tereyağı konulan tavada un kavrulur. Un kokusu gittiği an olmuş demektir.Ocaktan alınır. Ilıyınca içine dövülmüş ceviz ve dövülmüş karanfil konup harmanlanır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Nişasta ve un karışımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılıp 4 tanesi üst üste konur. Ve tek seferde büyütülerek açılır. 4 yufka aynı anda büyümüş olacaktır.Birbirinden ayrılır ve tek yufkanın üzerine eritilen tereyağ sürülür. 4 tarafından zarf şeklinde kapatılır her kata eritilen tereyağ gezdirilir. Ortasına hazırlanan iç harçtan konur ve bohça şeklinde kapatılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. Her yufkaya aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir
AŞMALI YAHNİ
Malzemeler:
5 parça kuzu incik
2 adet kuru soğan
750 g aşma (ekşi kayısı)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuzu incikler kendi yağında çevrilerek kızartılır. Üzerine çıkacak kadar su bırakılır ve haşlanır.
Piyazlık doğranan soğanlar tereyağında kavrulur. Rengi dönünce domates salçası bırakılır. Haşlanan etler ve sıcak suda bekletilip yıkanan aşmalar eklenir. Haşlanan etleri suyu üzerine ilave edilir. Tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
KADAYIF DOLMASI
1 kilo taze kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 adet yumurta
Kızartmak için:
fındık yağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 bardak su
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder