Nurselin Mutfağı Yaprak Tatlısı Tarifi 26 Mayıs 2015 Kars



26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yaprak Tatlısı nasıl yapılır, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yaprak Tatlısı tarifi, Yaprak Tatlısı malzemeleri, Yaprak Tatlısı nasıl pişirilir, Yaprak Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yaprak Tatlısı, Nurselin mutfağı 26 mayıs salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.05.2015 Yaprak Tatlısı Tarifi,  nurselin mutfağ kars yemekleri 


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yaprak Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

YAPRAK TATLISI

Hamuru için:
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
aldığı kadar un

İç harcı için:
1,5 su bardağı ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Hazırlanışı:
Su ve şeker ile şerbet pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 
Su ve sıvı yağ geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılır. Karbonat eklenir ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 
Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. 5-10 dakika kadar dinlendirilir. Bir beze alınır ve ince açılır. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin sivri tarafından kalın tarafına doğru parmakla çekilir. 2 yaprak oluşmuş olacaktır. 1 tanesinin üstüne çekilmiş ceviz konur ve 2. Yaprakla üzeri kapatılarak açılmaması için kenarlarından bastırılır. Bol yağda kızartılır ve yağdan alınır alınmaz soğuyan şerbete atılır. Şerbetini çekince sunuma hazırdır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}