26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Pazılı Beğendi nasıl yapılır, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Pazılı Beğendi tarifi, Yaprak Tatlısı malzemeleri, Pazılı Beğendi nasıl pişirilir, Pazılı Beğendi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Pazılı Beğendi , Nurselin mutfağı 26 mayıs salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.05.2015 Pazılı Beğendi Tarifi, nurselin mutfağ kars yemekleri
PAZILI BEĞENDİ
Malzemeler:
750 gr dana kuşbaşı et
2 bağ pazı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Dana etleri bol suda haşlanır. Suyu süzülür ve doğranan soğanlarla beraber kavrulmak üzere sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine etlerin haşlama suyundan 1 kepçe bırakılır. Tuzu ve pul biberi atılıp pişince ocaktan alınır.
Pazı yaprakları incecik doğranır ve kendi suyunda kavrulur.
Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ 1 kaşık sıvı yağ konur. 1 bardak un eklenir ve kavrulur. Rengi dönünce süt ilave edilir. Tuzu ve karabiberi atılır. Ocaktan alınır ve yumuşayan pazı yaprakları içine bırakılır.
Pazılı sos sunum tabağına alınır. Üzerine pişen etler konur ve servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder