26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Patatesli Mercimekli Erişte nasıl yapılır, 26 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Patatesli Mercimekli Erişte tarifi, Patatesli Mercimekli Erişte malzemeleri, Patatesli Mercimekli Erişte nasıl pişirilir, Patatesli Mercimekli Erişte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patatesli Mercimekli Erişte, Nurselin mutfağı 26 mayıs salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.05.2015 Patatesli Mercimekli ErişteTarifi, nurselin mutfağ kars yemekleri
PATATESLİ MERCİMEKLİ ERİŞTE
1 su bardağı yeşil mercimek
4 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Erişte Hamuru İçin:
5 su bardağı un
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Erişte yapılışı: un, su ve tuz ile sert kıvamlı hamur yoğurulur. 2 bezeye ayrılır ve 5-10 dakika dinlendirilir. Oklava ile büyükce açılır. 1 cm lik şeritler kesilir ve bu şeritler güneşte kurutulur. Kuruması ortalama 2-3 saati bulmaktadır. Kuruyunca ipten alınır ve 5 dakika kadar fırınlanır.
Patateslerin kabukları alınır ve halka halka doğranır. Dibine tereyağı ve sıvı yağ sürülen tencerenin dibine yerleştirilir. Erişteler tuz atılan sıcak suda 2-3 dakika haşlanır haşlanan mercimekler ile beraber suyu süzülür. Soğuk su ile şoklanıp patateslerin üzerine bırakılır. Kapağı kapatılır ve patatesler kızarınca ocaktan alınır. Soğuyunca sunum tabağına ters çevrilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder