Nursel'in Mutfağı Hanım Göbeği Böreği Tarifi 1 Haziran 2015 Çorum



1 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Haziran 2015 nurselin mutfağı Hanım Göbeği Böreği  nasıl yapılır, 1 Haziran nurselin mutfağı Hanım Göbeği Böreği  tarifi, Hanım Göbeği Böreği  malzemeleri, Hanım Göbeği Böreği nasıl pişirilir, Hanım Göbeği Böreği   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Hanım Göbeği Böreği  , Nurselin mutfağı 1 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.06.2015 Hanım Göbeği Böreği  Tarifi, nurselin mutfağı çorum yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Hanım Göbeği Böreği   tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

HANIM GÖBEĞİ BÖREĞİ

Malzemeler:

Hamuru için:

3 su bardağı un. 
1 çay bardağı yoğurt

yarım paket yaş maya

 yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

ılık su


Kıymalı harç için:

300 g dana kıyma

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz


Ispanaklı harç için:

yarım kilo ıspanak

100 g beyaz peynir

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Üzeri için:

2 adet domates

1 adet yumurta


Hazırlanışı:

Yaş maya geniş bir kaba alınır. Yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve un eklenip kulak memesi kıvamında hamuru yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir. Kıyma sıvı yağ gezdirilen tavaya alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan kuru soğanlar eklenir. Karabiberi, pul biberi ve tuzu atılıp kıymalı iç harcı pişirilir. Soğumaya bırakılır. Doğranan soğanlar az sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Rengi dönünce doğranan ıspanaklar eklenir. Biraz ılıyınca içine peynir ufalanır. Karabiberi ve tuzu atılıp ıspanaklı harcı hazırlanır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Büyükçe açılır. Üzerlerine sıvı yağ gezdirilir. Kesilerek 4 dilim elde edilir. Her dilim yarısına gelecek kadar geniş tarafından rulo şeklinde sarılır. Yarısına gelindiğinde 2 uç kısmı içine doğru kıvrılarak havuz oluşturulur. Dilimin kalan sivri kısmı içe doğru kıvrılır. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Şekil verilen yufkaların iç kısımlarının yarısı kıymalı diğer yarısı ıspanaklı iç harçla doldurulur. İsteğe bağlı olarak domates dilimleri ile üzerleri süslenir. Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}