Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KREMA DOLGULU KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
25 gram kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası İçin:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 poşet toz krem şanti
2 adet damla sakızı
Yarım kilo çilek
1-2 adet ananas
1 adet kivi
Üzeri İçin:
Erimiş beyaz çikolata
Erimiş bitter çikolata
Nane
Hazırlanışı:
Kek için: yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. İçerisine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilya da katılarak spatula ile karıştırılır.
Ortası delik kek kalıbı yağlanarak un serpilir ve kek hamuru kalıba dökülür. 160 derece sıcak fırında 45-50 dakika pişirilir.
Kreması için: süt, şeker, un, dövülmüş damla sakızı karıştırılarak ocakta pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenip mikser ile çırpılır.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır ve enine üst kısmı ince olacak şekilde ikiye kesilir.
Kekin alt tabanının ortası kaşık ile oyulur. Oyulan kısma krema yayılır ve doğranmış meyveler serpilir. Meyvelerin üzerine tekrar krema dökülür. Kekin üst parçası yerleştirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder