Nurselin Mutfağı Damat Paçası Tarifi 25 Mayıs 2015 Pazartesi



25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 Mayıs Pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Damat Paçası nasıl yapılır, 25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Damat Paçası tarifi, Damat Paçası malzemeleri, Damat Paçası nasıl pişirilir, Damat Paçası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Damat Paçası, Nurselin mutfağı 25 mayıs pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 25.05.2015 Damat Paçası Tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Damat Paçası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

DAMAT PAÇASI

Malzemeler:
İçi İçin:
1 bütün tavuk
3 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber

Hamur İçin:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
Su

Sos İçin:
5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yumurta sarısı
Tuz

Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı:
Geniş bir kana 3 bardak un konur. Sıvı yağ eklenir. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Tavuk eti bol suda haşlanır ve didiklenir. Küçük doğranarak haşlanan patatesler, havuçlar ve bezelyeler ile birleştirilir. Karabiberi ve tuzu atılıp iç harcı hazırlanır. Yoğurulan hamurdan 4 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 5 dakika kadar kurutulur. 1 yufka alınır ve üzerine eritilen tereyağı gezdirilir. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin kalın taraflarına hazırlanan harçtan konur. Rulo yapılır ve dolanarak gül şekli verilir. Kalan 3 yufkaya da aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve son olarak tekrar eritilen tereyağı sürülüp 200 derecede fırına verilir. Ortalama pişme süresi 30 dakikadır. Piştikten sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan gezdirilir ve çekmesi için tekrar 5 dakika kadar fırına verilir. Yoğurt ve un tencereye alınır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. yumurtanın sadece sarısı kırılır. Çırpılarak haşlanan tavuğun suyundan 5 bardak ilave edilir ve altı açılır. Kaynayıp kıvam alınca sirkesi eklenip ocaktan alınır. - Suyunu çeken ve fırından alınan börekler sunum tabağına konur. Üzerine hazırlanan sarımsaklı ve sirkeli sosu gezdirilir. Yağda yakılan pul biber ve kuru nane ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}