25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 Mayıs Pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Damat Paçası nasıl yapılır, 25 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Damat Paçası tarifi, Damat Paçası malzemeleri, Damat Paçası nasıl pişirilir, Damat Paçası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Damat Paçası, Nurselin mutfağı 25 mayıs pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 25.05.2015 Damat Paçası Tarifi
DAMAT PAÇASI
Malzemeler:
İçi İçin:
1 bütün tavuk
3 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Hamur İçin:
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
Su
Sos İçin:
5 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yumurta sarısı
Tuz
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı:
Geniş bir kana 3
bardak un konur. Sıvı yağ eklenir. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak
memesi kıvamında hamur yoğurulur. Tavuk eti bol suda haşlanır ve didiklenir. Küçük doğranarak haşlanan patatesler, havuçlar ve bezelyeler ile birleştirilir.
Karabiberi ve tuzu atılıp iç harcı hazırlanır. Yoğurulan hamurdan 4 beze elde
edilir. Büyükçe açılır ve 5 dakika kadar kurutulur. 1 yufka alınır ve üzerine
eritilen tereyağı gezdirilir. 4'e kesilir. Çıkan dilimlerin kalın taraflarına
hazırlanan harçtan konur. Rulo yapılır ve dolanarak gül şekli verilir. Kalan 3
yufkaya da aynı işlem uygulanır. Fırın tepsisine dizilir ve son olarak tekrar
eritilen tereyağı sürülüp 200 derecede fırına verilir. Ortalama pişme süresi 30
dakikadır. Piştikten sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan gezdirilir ve
çekmesi için tekrar 5 dakika kadar fırına verilir. Yoğurt ve un tencereye
alınır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. yumurtanın sadece sarısı kırılır.
Çırpılarak haşlanan tavuğun suyundan 5 bardak ilave edilir ve altı açılır.
Kaynayıp kıvam alınca sirkesi eklenip ocaktan alınır. - Suyunu çeken ve
fırından alınan börekler sunum tabağına konur. Üzerine hazırlanan sarımsaklı ve
sirkeli sosu gezdirilir. Yağda yakılan pul biber ve kuru nane ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder