13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Balık Çöreği nasıl yapılır, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Balık Çöreği tarifi, Balık Çöreği malzemeleri, Balık Çöreği nasıl pişirilir, Balık Çöreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Balık Çöreği, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 13.05.2015 Balık Çöreği Tarifi ığdır
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Balık Çöreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket yaş maya
3 adet yumurta
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 bardak su
aldığı kadar un
İç harcı için:
1 kg dana kuşbaşı
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
1 adet yumurta
çörek otu
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüde pişirilir. Daha sonra büyük havanda etler dövülerek parçalanır ve içerisine ceviz eklenir. Hamur için olan malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Tavada tereyağı eritilerek içerisine ufaltılmış et ve ceviz karışımı, tuz, zerdeçal, kimyon, katılır biraz piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır içerisine iç harç koyularak uzunlamasına kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine yumurta sürülerek üzerine çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
BALIK ÇÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket yaş maya
3 adet yumurta
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 bardak su
aldığı kadar un
İç harcı için:
1 kg dana kuşbaşı
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
1 adet yumurta
çörek otu
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et düdüklüde pişirilir. Daha sonra büyük havanda etler dövülerek parçalanır ve içerisine ceviz eklenir. Hamur için olan malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Tavada tereyağı eritilerek içerisine ufaltılmış et ve ceviz karışımı, tuz, zerdeçal, kimyon, katılır biraz piştikten sonra soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır içerisine iç harç koyularak uzunlamasına kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine yumurta sürülerek üzerine çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder