Nurselin Mutfağı Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi 13 Mayıs 2015 Iğdır



13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Şeker Yanığı Tatlısı nasıl yapılır, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Şeker Yanığı Tatlısı tarifi, Şeker Yanığı Tatlısı malzemeleri, Şeker Yanığı Tatlısı nasıl pişirilir, Şeker Yanığı Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şeker Yanığı Tatlısı, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı  13.05.2015 Şeker Yanığı Tatlısı Tarifi ığdır


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şeker Yanığı Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ŞEKER YANIĞI TATLISI

Malzemeler:
1 kilo süt
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Sos İçin:
6 kaşık şeker
1 adet limon suyu
Üzeri için Antep fıstığı

Hazırlanışı:

Tencereye 1 kilo süt konur. 2 bardak şeker eklenir. 3 yumurta kırılır ve 1 bardak irmik konur. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır. - 6 kaşık şeker ve 1 limonun suyu küçük bir tencereye alınır. Karamelize olana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır alınmaz kaynarlığını kaybetmeden dikdörtgen ve derin bir kaba dökülür. Üzerine pişirilen ve sıcak olan muhallebi yayılır. Üzeri spatula ile düzeltilerek buzluğa alınır. 2-3 saat bekledikten sonra ters çevrilerek kalıbından çıkarılır.
Toz fıstık ile süslenerek sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}