13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Taş Köfte nasıl yapılır, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Taş Köfte tarifi, Taş Köfte malzemeleri, Taş Köfte nasıl pişirilir, Taş Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Taş Köfte, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 13.05.2015 Taş Köfte Tarifi ığdır
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Taş Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kg ( 2 kere çekilmiş)kuzu kol kıyma
yarım su bardağı kırık nohut
1 çay bardağı pirinç
6 adet küçük boy patates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 avuç kuru reyhan
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba soğan rendelenir. Kuzu kol kıyma üzerine bırakılır. Haşlanıp suyu süzülen kırık nohut ve yıkanan pirinç rondodan geçirilip kıymaya eklenir. Kuru reyhan ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve zerdeçalı atılır. Özleşene kadar yoğurulur. - Tencerenin dibine tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Biber ve domates salçası konur. Sıcak su eklenir. Hazırlanan harçtan ıslatılan elle büyük yuvarlak köfteler elde edilip kaynayan salçalı suya bırakılır. Kabuğu alınan küçük boy bütün patatesler ve sivri biberler eklenip pişirilmeye bırakılır.
TAŞ KÖFTE
Malzemeler:
1 kg ( 2 kere çekilmiş)kuzu kol kıyma
yarım su bardağı kırık nohut
1 çay bardağı pirinç
6 adet küçük boy patates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 avuç kuru reyhan
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba soğan rendelenir. Kuzu kol kıyma üzerine bırakılır. Haşlanıp suyu süzülen kırık nohut ve yıkanan pirinç rondodan geçirilip kıymaya eklenir. Kuru reyhan ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve zerdeçalı atılır. Özleşene kadar yoğurulur. - Tencerenin dibine tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Biber ve domates salçası konur. Sıcak su eklenir. Hazırlanan harçtan ıslatılan elle büyük yuvarlak köfteler elde edilip kaynayan salçalı suya bırakılır. Kabuğu alınan küçük boy bütün patatesler ve sivri biberler eklenip pişirilmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder