Ardanın Mutfağı Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi 3 Mayıs 2015



3 mayıs ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Kıymalı Bohça Çöreği  tarifi, Kıymalı Bohça Çöreği   nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 2 mayıs 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 3 mayıs 2015 Yemek Tarifler, 3 mayıs pazar  Ardanın Mutfağı Kıymalı Bohça Çöreği tarifi 03.05.2015
 
 
 
Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KIYMALI BOHÇA ÇÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru için: 1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 tutam tuz

İç harç için:
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber

kızartmak için:
 Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurularak, iki saat mayalandırılır.
Ardından iç harç için olan sebzeler küçük küçük doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı ekleyip önce soğan ardından da biber eklenip tamamen pişinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir ve pişinceye kadar çevrilir.
Biber salçası, tuz ve karabiber harca ilave edilip, salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Soyularak doğranmış domatesler  tavaya eklenerek, karıştırılır.
Son olarak ateşten alınıp, maydanoz, kırmızı toz biber eklenir ve soğutulur.
Hamur mayalandığında ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, merdane ile inceltilir ve iç harçtan doldurulup yuvarlak toplar şeklinde kapatılır.
Kızgın derin yağda kızartılır ve 5-10 dakika dinlendirilip servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}