KIYMALI BOHÇA ÇÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için: 1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 tutam tuz
İç harç için:
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurularak, iki saat mayalandırılır.
Ardından iç harç için olan sebzeler küçük küçük doğranır.
Bir tavaya zeytinyağı ekleyip önce soğan ardından da biber eklenip tamamen pişinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir ve pişinceye kadar çevrilir.
Biber salçası, tuz ve karabiber harca ilave edilip, salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Soyularak doğranmış domatesler tavaya eklenerek, karıştırılır.
Son olarak ateşten alınıp, maydanoz, kırmızı toz biber eklenir ve soğutulur.
Hamur mayalandığında ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, merdane ile inceltilir ve iç harçtan doldurulup yuvarlak toplar şeklinde kapatılır.
Kızgın derin yağda kızartılır ve 5-10 dakika dinlendirilip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder