Ardanın Mutfağı Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi 3 Mayıs 2015



3 mayıs ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Karamelli Çikolatalı Kek  tarifi, Karamelli Çikolatalı Kek   nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 2 mayıs 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 3 mayıs 2015 Yemek Tarifler, 3 mayıs pazar  Ardanın Mutfağı Karamelli Çikolatalı Kek tarifi 03.05.2015
 



Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KARAMELLİ ÇİKOLATALI TART

Malzemeler:
Tart hamuru için: 1,5 su bardağı un
½ su bardağı toz badem
½ su bardağı kakao
½ su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
110 gr. tereyağı
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı soğuk su

Karamelli kat için:
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı krema
100 gr. tereyağı

Çikolata sos için:
1 su bardağı krema
320 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Hamur için
Un ve küçük parçalara bölünmüş tereyağı,  kakao, toz badem ve toz şekeri  harmanlanır. İçine yumurta ve su eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Karamel için
Şekeri tavada kenarlardan eriterek karamel yapılır. Bir spatula ile dışarıdan içeriye doğru şeker alınıp sürekli ezerek bu işlem yapılır.
Ardından ateşten alınır ve tereyağı küçük parçalar halinde sürekli karıştırarak eritilen şekere yedirilir.
Bu şekilde 10 dakika kadar soğutulur. Ardından su çok yavaş olacak şekilde tavaya eklenir. Bir kaşık eklenerek karıştırılır, sonra bir kaşık daha eklenir  yine karıştırılır. Bu şekilde tüm su bitene kadar karıştırarak ilave edilir.
Son olarak krema da kaşık kaşık eklenerek homojen bir hal alana kadar karıştırılır ve kenarda soğutulur
Ganaj için
Kremayı ısıtılır ve kenara alınıp içinde çikolata eritilir. Son olarak içine tereyağı eklenerek  karıştırılır ve kenarda bekletilir.
Tart hamuru dolaptan çıkartılır ve iki yağlı kağıt arasında kalıbınızın boyuna göre açılır. Kalıba yerleştirilip kenarlarına şekil verilir.
Tabanına ve kenarlarına çatalla delikler açılır. Üzerine yağlı kağıt yerleştirilip kabarmasını önlemek için bakliyat dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Ardından üzerindeki bakliyatlar ve yağlı kağıdı alıp 25 dakika da bu şekilde pişirilir. Fırından çıkartıp iyice soğutulur.
Son olarak soğuyan tart kalıbına önce karamel dökülür 15 dakika derin dondurucuda soğutulur. Sonra üzerine çikolata ganajı dökülür ve buzdolabında 1-2 saat soğutulup dilimleyerek servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}