Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KARAMELLİ ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
Tart hamuru için: 1,5 su bardağı un
½ su bardağı toz badem
½ su bardağı kakao
½ su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
110 gr. tereyağı
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı soğuk su
Karamelli kat için:
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı krema
100 gr. tereyağı
Çikolata sos için:
1 su bardağı krema
320 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Hamur için
Un ve küçük parçalara bölünmüş tereyağı, kakao, toz badem ve toz şekeri harmanlanır. İçine yumurta ve su eklenip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Karamel için
Şekeri tavada kenarlardan eriterek karamel yapılır. Bir spatula ile dışarıdan içeriye doğru şeker alınıp sürekli ezerek bu işlem yapılır.
Ardından ateşten alınır ve tereyağı küçük parçalar halinde sürekli karıştırarak eritilen şekere yedirilir.
Bu şekilde 10 dakika kadar soğutulur. Ardından su çok yavaş olacak şekilde tavaya eklenir. Bir kaşık eklenerek karıştırılır, sonra bir kaşık daha eklenir yine karıştırılır. Bu şekilde tüm su bitene kadar karıştırarak ilave edilir.
Son olarak krema da kaşık kaşık eklenerek homojen bir hal alana kadar karıştırılır ve kenarda soğutulur
Ganaj için
Kremayı ısıtılır ve kenara alınıp içinde çikolata eritilir. Son olarak içine tereyağı eklenerek karıştırılır ve kenarda bekletilir.
Tart hamuru dolaptan çıkartılır ve iki yağlı kağıt arasında kalıbınızın boyuna göre açılır. Kalıba yerleştirilip kenarlarına şekil verilir.
Tabanına ve kenarlarına çatalla delikler açılır. Üzerine yağlı kağıt yerleştirilip kabarmasını önlemek için bakliyat dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Ardından üzerindeki bakliyatlar ve yağlı kağıdı alıp 25 dakika da bu şekilde pişirilir. Fırından çıkartıp iyice soğutulur.
Son olarak soğuyan tart kalıbına önce karamel dökülür 15 dakika derin dondurucuda soğutulur. Sonra üzerine çikolata ganajı dökülür ve buzdolabında 1-2 saat soğutulup dilimleyerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder