29 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Peynirli Patatesli Börek Tarifi



yeşil elma 29.05.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Peynirli Patatesli Börekı tarifi, yeşil elma Peynirli Patatesli Börek nasıl yapılır, Peynirli Patatesli Börek malzeme listesi,Peynirli Patatesli Börek tarifi, Peynirli Patatesli Börek nasıl yapılır, Peynirli Patatesli Börek nasıl yapılır,  Peynirli Patatesli Börek tarifi, yeşil elma bugün, 29 mayıs 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 29 mayıs 2015 cuma oktay usta tarifler


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PEYNİRLİ PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
tuz
su

Hamura sürmek için:
100 gr tereyağı

İç harcı için:
3 haşlanmış patates
150 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber

Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
sarı haşhaş

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz ve ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Unu da katarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

İç harcı için, karıştırma kabına patatesleri rendeliyoruz. Beyaz peyniri ve kaşar peyniri de rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.

Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serpiyoruz ve önce merdaneyle açıyoruz. Sonra oklavayla biraz daha inceltiyoruz. Servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımından fırçayla sürüyoruz. İç harcımızdan izmir köfteden biraz daha uzun parçalar hazırlıyoruz. Hamurun bir ucuna iç harcı koyuyoruz ve hamurun kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Sarı haşhaş ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}