Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
tuz
su
Hamura sürmek için:
100 gr tereyağı
İç harcı için:
3 haşlanmış patates
150 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
sarı haşhaş
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz ve ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Unu da katarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
İç harcı için, karıştırma kabına patatesleri rendeliyoruz. Beyaz peyniri ve kaşar peyniri de rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serpiyoruz ve önce merdaneyle açıyoruz. Sonra oklavayla biraz daha inceltiyoruz. Servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımından fırçayla sürüyoruz. İç harcımızdan izmir köfteden biraz daha uzun parçalar hazırlıyoruz. Hamurun bir ucuna iç harcı koyuyoruz ve hamurun kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Sarı haşhaş ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PEYNİRLİ PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
tuz
su
Hamura sürmek için:
100 gr tereyağı
İç harcı için:
3 haşlanmış patates
150 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
Üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
sarı haşhaş
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz ve ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Unu da katarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
İç harcı için, karıştırma kabına patatesleri rendeliyoruz. Beyaz peyniri ve kaşar peyniri de rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serpiyoruz ve önce merdaneyle açıyoruz. Sonra oklavayla biraz daha inceltiyoruz. Servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımından fırçayla sürüyoruz. İç harcımızdan izmir köfteden biraz daha uzun parçalar hazırlıyoruz. Hamurun bir ucuna iç harcı koyuyoruz ve hamurun kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Sarı haşhaş ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder