Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
750 gr pirzola
1 paket mantar
2 patates
2 kabak
3 havuç
3 köy biberi
4 kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyuyoruz. Biberleri ayıklıyoruz. Mantarı, biberi, patatesi, havucu, kabağı iri küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları ve biberiyeleri doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi döküyoruz, harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pirzolaları, zeytinyağı döktüğümüz ızgara tavada kızartıyoruz. Fırın kabına pirzolaları alıyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına fırında pişmiş sebzeleri koyuyoruz. Üzerine de pirzolaları dizerek servis ediyoruz.
FIRIN SEBZELİ PİRZOLA
Malzemeler:
750 gr pirzola
1 paket mantar
2 patates
2 kabak
3 havuç
3 köy biberi
4 kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyuyoruz. Biberleri ayıklıyoruz. Mantarı, biberi, patatesi, havucu, kabağı iri küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları ve biberiyeleri doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi döküyoruz, harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri koyup yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pirzolaları, zeytinyağı döktüğümüz ızgara tavada kızartıyoruz. Fırın kabına pirzolaları alıyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Servis tabağına fırında pişmiş sebzeleri koyuyoruz. Üzerine de pirzolaları dizerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder