PATLICANLI VE BİBERLİ PAY
Malzemeler:
Hamuru için: 2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gram tereyağı – soğuk
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Tuz
İç Harç için:
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet dolmalık yeşilbiber
2 adet dolmalık sarı biber
1 su bardağı mozarella peyniri – rende
1 avuç kurutulmuş domates
8-10 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Un, mısır unu ve tuz harmanlanır. Tereyağı eklenip elinizle ufalanır. Yumurtalar eklenerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Eğer hamur çok katı olursa 1-2 kaşık su eklenerek kıvamı ayarlanabilir.
Hamur unlanmış bir zeminde yoğurup, streç filme sarılır ve yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Dikdörtgen kek kalıbı yağlanıp içine bir miktar mısır unu serpiştirilir. Hamur bir parçası daha büyük olacak şekilde ikiye bölünür. Büyük parça unlu tezgâhta açılır ve kalıbın üzerine yağlı kağıt yerleştirilip ağırlık koyulur. 180 derecede 5-10 dakika pişirilir. Yağlı kağıt çıkartılıp 5-10 dakika da bu şekilde pişirilir.
Patlıcanlar ince ince dilimler olacak şekilde doğranıp üzerine tuz. zeytinyağı ve karabiber karışımı sürülür. Biberler ile ızgara tavasında pişirilir. Fırından çıkan hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates, mozerella ve fesleğen yaprakları dizilir. Bu şekilde kat kat elinizdeki malzemeler bitene kadar dizilir.
Kalan hamur kalıp büyüklüğünde açılıp üzerine kapatılır, kenarları yapıştırılır. Çatalla üzerine delikler açılarak, mısır unu serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder