Ardanın Mutfağı Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay Tarifi 30 Mayıs 2015



30 mayıs ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay tarifi, Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 30 mayıs 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 30 mayıs 2015 Yemek Tarifler, 30 mayıs cumartesi Ardanın Mutfağı  Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay tarifi 30.05.2015, Patlıcanlı ve Renkli Biberli Pay nasıl yapılır, ardanın mutfağında bugün ne yapıldı


 
 
Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PATLICANLI VE BİBERLİ PAY

Malzemeler:
Hamuru için: 2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gram tereyağı – soğuk
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Tuz

İç Harç için:
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet dolmalık yeşilbiber
2 adet dolmalık sarı biber
1 su bardağı mozarella peyniri – rende
1 avuç kurutulmuş domates
8-10 dal fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Un, mısır unu ve tuz harmanlanır. Tereyağı eklenip elinizle ufalanır. Yumurtalar eklenerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Eğer hamur çok katı olursa 1-2 kaşık su eklenerek kıvamı ayarlanabilir.
Hamur unlanmış bir zeminde yoğurup, streç filme sarılır ve yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Dikdörtgen kek kalıbı yağlanıp içine bir miktar mısır unu serpiştirilir. Hamur bir parçası daha büyük olacak şekilde ikiye bölünür. Büyük parça unlu tezgâhta açılır ve kalıbın üzerine yağlı kağıt yerleştirilip ağırlık koyulur. 180 derecede 5-10 dakika pişirilir. Yağlı kağıt çıkartılıp 5-10 dakika da bu şekilde pişirilir.
Patlıcanlar ince ince dilimler olacak şekilde doğranıp üzerine tuz. zeytinyağı ve karabiber karışımı sürülür. Biberler ile ızgara tavasında pişirilir. Fırından çıkan hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates, mozerella ve fesleğen yaprakları dizilir. Bu şekilde kat kat elinizdeki malzemeler bitene kadar dizilir.
Kalan hamur kalıp büyüklüğünde açılıp üzerine kapatılır, kenarları yapıştırılır. Çatalla üzerine delikler açılarak, mısır unu serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}