Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 kase kornişon turşu
2 kırmızı biber
1 kase mısır
5 taze soğan
1 tutam maydanoz
1 kase kiraz domates
3 minik marul
1 limon
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Buğday kaynar suyla ıslatılır. Kara suyu çıkınca süzülür ve iyice yıkanır. Buğday tencereye alınıp üzerine sıcak su dökerek haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülerek soğutulduktan sonra karıştırma kabına alınır.
Kornişon turşu, kırmızı biber, taze soğan ve maydanoz ince ince doğranır ve karıştırma kabına ilave edilir. Mısır, Zeytinyağı ve tuzu dökülür. Limon suyu sıkılarak karıştırılır. Servis tabağının kenarlarına minik marul yaprakları dizilir. Ortaya salata dökülür. Kiraz domatesler ikiye kesilir ve marulların üzerine dizilerek servis edilir.
TURŞULU BUĞDAY SALATASI
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 kase kornişon turşu
2 kırmızı biber
1 kase mısır
5 taze soğan
1 tutam maydanoz
1 kase kiraz domates
3 minik marul
1 limon
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Buğday kaynar suyla ıslatılır. Kara suyu çıkınca süzülür ve iyice yıkanır. Buğday tencereye alınıp üzerine sıcak su dökerek haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülerek soğutulduktan sonra karıştırma kabına alınır.
Kornişon turşu, kırmızı biber, taze soğan ve maydanoz ince ince doğranır ve karıştırma kabına ilave edilir. Mısır, Zeytinyağı ve tuzu dökülür. Limon suyu sıkılarak karıştırılır. Servis tabağının kenarlarına minik marul yaprakları dizilir. Ortaya salata dökülür. Kiraz domatesler ikiye kesilir ve marulların üzerine dizilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder