KARAKIZ TATLISI
Malzemeler:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr margarin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ince öğütülmüş fındık
80 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
20 adet kadar tüm fındık
150 gr margarin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ince öğütülmüş fındık
80 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
20 adet kadar tüm fındık
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa kaynamaya bırakılır.10 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Soğuması için beklemeye bırakılır.Oda sıcaklığında yumuşamış margarin fındık tozu ile yoğurulur. Sonra tüm malzemeler eklenerek sert bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanır.Üzerlerine parmak basılır.Bu şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.180 derecede hamurlar hafif çatlayana kadar pişirilir.Hafif ılık olana kadar bekletilir.Üzerlerindeki çukurlara birer bütün fındık konur.Bu arada soğumuş olan şerbet fındıklı topların üzerine dökülür.Fındıklı topların çatlakları biraz büyümeye başlayınca başka bir kaba aktarılır. (dağılmaması için)
0 yorum:
Yorum Gönder