Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
PROFİTEROL
Malzemeler:
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 yumurta
Dolgu kreması İçin:
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı margarin
Çikolata Sosu İçin:
3 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata sosu
1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı:
100 gr margarin ile 1 su bardağı su ocakta pişirilir. İçerisine 1 fiske tuz, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 bardak un ilave edilir ve ocaktan alınarak biraz ılıtılır. Hamur ılık olunca içerisine teker teker yumurtalar kırılıp mikserle çırpılır. Kaşıkla hamurdan alınarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Ayrı bir tencereye dolgu kreması için un, şeker, 1 yumurta süt, limon kabuğu rendesi ve margarin eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Çikolata sosu için süt, bitter çikolata sosu ve 1 paket bitter çikolata pişirilir ve soğutulur. Pişen profiterollerin içerisine pasta kreması şırıngasıyla dolgu kreması doldurulur.Üzerine soğumuş çikolata sosu dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder