yeşil elma 27.03.2015 tarifleri, 27 mart cuma yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta peynirli mini kruvasan tarifi, yeşil elma peynirli mini kruvasan nasıl yapılır,peynirli mini kruvasan malzeme listesi, peynirli mini kruvasan tarifi,peynirli mini kruvasan nasıl yapılır,peynirli mini kruvasan nasıl yapılır,peynirli mini kruvasanı tarifi, yeşil elma bugün,
Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
50 gram dil peyniri
100 gram beyaz peynir
1 yumurta akı
Tuz
Su
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un ve tuz karıştırma kabına alınarak üzerine dil peyniri ve beyaz peynir rendelenir. Ortası havuz gibi açılarak yaş maya koyulur. Mayanın üzerine zeytinyağı, süt ve yumurtanın akı koyulur, sarısı üzeri için ayırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve biraz da ılık su dökülür. Ortadaki sıvı malzemelerle önce maya eritilir. Kenardaki malzemeler ortaya katılıp yoğurmaya başlanır. Hamur özleşene kadar 3-4 dakika yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yuvarladığımız hamur 4 eşit bezeye ayırılır. Tezgaha ve hamurların üzerine un serperek servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açılır. Hamurlar önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde kesilir. Bir tane hamurdan toplamda 8 üçgen hamur elde edilir. Hamurlar geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır. Kruvasanlar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
PEYNİRLİ MİNİ KRUVASAN
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
50 gram dil peyniri
100 gram beyaz peynir
1 yumurta akı
Tuz
Su
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un ve tuz karıştırma kabına alınarak üzerine dil peyniri ve beyaz peynir rendelenir. Ortası havuz gibi açılarak yaş maya koyulur. Mayanın üzerine zeytinyağı, süt ve yumurtanın akı koyulur, sarısı üzeri için ayırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve biraz da ılık su dökülür. Ortadaki sıvı malzemelerle önce maya eritilir. Kenardaki malzemeler ortaya katılıp yoğurmaya başlanır. Hamur özleşene kadar 3-4 dakika yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yuvarladığımız hamur 4 eşit bezeye ayırılır. Tezgaha ve hamurların üzerine un serperek servis tabağı büyüklüğünde hamurlar açılır. Hamurlar önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde kesilir. Bir tane hamurdan toplamda 8 üçgen hamur elde edilir. Hamurlar geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır. Kruvasanlar yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder