Ayvalık Tostu Nedir? Ayvalık Tostu Tarifi



ayvalık tostu nedir, ayvalık tostu tarifi, ayvalık tostu nasıl yapılır

Ayvalık tostu son zamanlarda birçok insanın severek yediği ve değişiklik getirmiş bir tost çeşidi.
Aşağıdaki tarif Arda'nın Mutfağı ve kendi denemelerimize dayanarak düzenlenmiştir..


Malzemeler:

Ayvalık tost ekmeği
 İnce dilim kaşar peyniri
 Sosis
 İnce dilim salam
 Sucuk
 Rus salatası
2-3 adet salatalık turşusu
Sotelemek için sıvı yağ

Sosis ve salamları ince ince boyuna ( julyen ) doğrayın. Kaşar peyniri, salatalık turşusu ve domatesi boyuna dilimleyin.
Sosis, salam ve sucukları yapışmaz tavaya çok az yağ ekleyerek soteleyin.
İzli tavayı ısıtın, sonra kalın dilimlediğiniz Ayvalık Tost ekmeklerini ısınmış izli tavaya yerleştirin. Üzerlerine bastırın ve biraz ekmeğin incelmesini sağlayın. Çevirip aynı işlemi tekrar edin.
Daha sonra tavadan kaldırmadan tostu yapmaya başlayın. Önce 3 dilim kaşarı ekmeğin üzerine yerleştirin, ardından salam sucuk sosis karışımını ekleyin, 3 kaşık kadar rus salatası ve biraz turşu ekleyin.
En son üste 3 dilim daha kaşar koyun ve diğer ekmeği üzerine kapatıp tavayı tekrar üzerine koyup bastırın.
Tost haline getirip bastırırken ocağın altını kapatın. İçindekiler erimeye başlayınca tabağa alıp servis edin. İsterseniz ketçap ekleyebilirsiniz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}