Arda'nın Mutfağı'nda yapılmış olan soğan halkaları tarifini denedik, paylaşalım istedik. Tarif süper. Öyle dışarıdaki restoranlarda yediğimizi beklemeyin, ancak bunu biz daha lezzetli ve çıtır çıtır bulduk açıkçası. Tarifin harcı biraz fazla olabiliyor. Biz 2 kişi için yaptık bayağı bir harç arttı bilginize....
2 adet büyük boy soğan
1 şişe soda
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Ayçiçeği yağı
Soğanları soyun, iri halkalar halinde doğrayın, halkaları ayırın.
Soda, süt, un, karbonat ve tuzu yavaşça çırparak karıştırın.
Soğan halkalarını önce una sonra hazırladığınız sıvı harca bulayıp kızgın yağda renk alıncaya kadar pişirin ve havlu kağıdın üzerinde yağını bıraktırıp, servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder