DEREOTLU POĞAÇA
Malzemeler:
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mahlep
yarım bağ dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 barak un
İçi için:
beyaz peynir
Üzeri için:
susam
çörek otu
Hazırlanışı:
Yumurta sarısından biri üzeri için ayrılır. Diğer yumurtalar, sıvı yağ, tereyağı, süt, maya ve tuz karıştırılır. İçerisine mahlep, un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak hamur yoğurulur. Son olarak hamura doğranmış dereotu katılarak hamur hazır hale getirilir. Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar koparılarak arasına peynir koyulur ve kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.( Mayalanmaya bırakılmaz).Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörek otu serpilir. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder