Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 patates
1 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
zeytinyağı
tuz
su
Üzeri İçin:
1 demet pazı yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Patates ve havucu soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve soğanı sarımsağı kavuruyoruz. Mercimeği ekliyoruz ve kavuruyoruz. Patates ve havucu koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sebzeler haşlanınca et suyunu da döküyoruz.
Sebzeler pişince el blendırında geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz. Pazı yapraklarını ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz, pazı yapraklarını tereyağında soteliyoruz ve çorbayı servis ederken üzerine döküyoruz.
PAZILI MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 patates
1 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
zeytinyağı
tuz
su
Üzeri İçin:
1 demet pazı yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Patates ve havucu soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve soğanı sarımsağı kavuruyoruz. Mercimeği ekliyoruz ve kavuruyoruz. Patates ve havucu koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Sebzeler haşlanınca et suyunu da döküyoruz.
Sebzeler pişince el blendırında geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz. Pazı yapraklarını ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz, pazı yapraklarını tereyağında soteliyoruz ve çorbayı servis ederken üzerine döküyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder