Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler:150 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı ılık su
Arası İçin:
- 250 gram beyaz peynir
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Hazırlanışı:
- Kuru malzemeler güzelce karıştırılır
- Diğer malzemeler eklenip yumuşak hamur yoğrulur ve üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- 1 saat kadar mayalanan hamur bezeler ayrılır
- Yuvarlak yapılan bezelere ortasından avuç içi ile bastırılır ve peynir koyulur
- Yarım ay yapılır tekrar avuç içi ile bastırılıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır
- Poğaçalar 45 dakika kadar tepside mayalnmaya bırakılır
- Yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülen pastane poğaçası 180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder