Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ETLİ ÇİÇEK BÖREK
Malzemeler:
Hamur için:
- 125 ml süt (1 su bardağından 2 parmak az)
- 125 ml kefir
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram un
İç harç için:
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 100 ml su(1 bardaktan 3 parmak eksik)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- 50 gr İzmir tulumu
- 30 gr tereyağı
Hazırlanışı:
- Hamur için kuru ve sıvı malzemeler ayrı yerde karıştırılır
- Sıvı malzemeye kuru malzemeler eklenip güzelce yoğrulur
- Yoğrulan hamur üstü kapalı mayalanmaya bırakılır
- İç harç için soğan ince kıyılır
- Diğer malzemeler eklenip güzelce yoğrulur
- Mayalanan hamur un yardımı ile 3-4 m kalınlığında açılır ve bardak ile yuvarlak kesilir
- Yuvarlaklara iç harç ve bir tutam peynir koyulup yarım ay katlanır ve kenarları birleştirilir
- Şekil verilen hamur yağlı kalıba sıra sıra dizilip 180 derece sıcak fırında 35-40 dakika pişirilir ve fırından alnıp tereyağı sürülür
- 5 dakika daha fırınlanan çiçek börek fırından alınır
0 yorum:
Yorum Gönder