Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KURABİYE PASTA
Malzemeler:
2,5- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Kreması İçin:
- 200 ml krema
- 250 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
Hazırlanışı:
- Çikolata ve krema benmari usulü eritilip soğumaya bırakılır ve arada karıştırılır
- Hamur için tere yağı ve şeker karıştırılır
- Yumurta ve sıvı yağda eklenip tekrar karıştırılır
- Un ve vanilya eklenip yumuşak hamur yoğrulur
- Yoğrulan hamur iki yağlı kağıt arasında açılır ve çay bardağı ile yuvarlaklar yapılır
- Kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye alınıp 180 derece sıcak fırında az kızarana kadar pişirilir
- Kurabiyeler soğuyunca iki kurabiye arası çikolata ile doldurulup resimdeki gibi süslenir
0 yorum:
Yorum Gönder