Yelpaze Patates Tarifi- Çıtır Patates Nasıl Yapılır



yelpaze patates tarifi, yelpaze patates nasıl yapılır, çıtır patates nasıl yapılır, fırında patates nasıl yapılır, dilimli patates, baharatlı patates tarifi, reklamlarda çıkan patates nasıl yapılır





YELPAZE PATATES- ÇITIR PATATES


          Malzemeler:
       -3 büyük patates
      - 1 diş sarımsak
       -3 yemek kaşığı zeytinyağı
       -30 gr tereyağı

       - 1-2 dal biberiye

      -  tuz

      - karabiber

    Hazırlanışı:
    Patateslerin bir tarafından ince bir parça kesin. Kestiğiniz taraf altta kalacak şekilde üzerini keskin bir bıçak yardımıyla enine ince kesin 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup tereyağı  eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutup kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla patatesleri yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Karışımın yarısını bir fırçayla patateslere sürüp tekrar fırına verin. 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Tuz ve karabiber serpin. 15- 20 dakika daha pişirin. üzerine biberiye serpip servis yapın.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}