YELPAZE PATATES- ÇITIR PATATES
Malzemeler:
- -3 büyük patates
- - 1 diş sarımsak
- -3 yemek kaşığı
zeytinyağı
- -30 gr tereyağı
- 1-2 dal biberiye
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Patateslerin bir tarafından ince bir parça kesin. Kestiğiniz taraf altta kalacak şekilde üzerini keskin bir bıçak yardımıyla enine ince kesin 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutup kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla patatesleri yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Karışımın yarısını bir fırçayla patateslere sürüp tekrar fırına verin. 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Tuz ve karabiber serpin. 15- 20 dakika daha pişirin. üzerine biberiye serpip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder