27 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Firikli Tavuk DolmaTarifi



27 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı firikli tavuk dolma tarifi, tavuk dolma nasıl yapılır, firikli tavuk dolma tarifi, firikli tavuk dolma malzemeleri, mersin yemekleri, firik pilavı nasıl yapılır




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında Mersin yöresinden  firikli tavuk dolma  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


FİRİKLİ TAVUK DOLMA

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Pilavı için:
  • 3 su bardağı firik bulguru
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 4 adet kuru kırmızı biber
  • 1 çay k. tuz

Hazırlanışı:

  1. 4 adet kuru soğan doğranır,
  2. tuz, karabiber ve pul biber ile ovulur,
  3. İçi alınan bütün tavuğun içine doldurulur,
  4. İğne iplik ile dikilip bol suda haşlanır,
  5. Haşlanınca üzerine bir yemek kaşığı tereyağ gezdirilir,
  6. Tuzla ovulur 200 derecede kızarması için fırına verilir,
  7. Pilav için, tavuk suyuna bulgur eklenip tua ile pişirilir,
  8. Pişmesine 5 dk. kala 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenir,
  9. tavada sıvıyağ ve tereyağ eritilir ve pilava eklenir,
  10. Kuru kırmızı biber başka bir yerde sıvıyağda çevrilir,
  11. Tavuk fırından çıkarılıp ortası yarılır, pilavın üzerine koyulur, kırmızı biberlerle süslenir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}