Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında Mersin yöresinden firikli tavuk dolma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
FİRİKLİ TAVUK DOLMA
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk
- 4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı firik bulguru
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet kuru kırmızı biber
- 1 çay k. tuz
Hazırlanışı:
- 4 adet kuru soğan doğranır,
- tuz, karabiber ve pul biber ile ovulur,
- İçi alınan bütün tavuğun içine doldurulur,
- İğne iplik ile dikilip bol suda haşlanır,
- Haşlanınca üzerine bir yemek kaşığı tereyağ gezdirilir,
- Tuzla ovulur 200 derecede kızarması için fırına verilir,
- Pilav için, tavuk suyuna bulgur eklenip tua ile pişirilir,
- Pişmesine 5 dk. kala 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenir,
- tavada sıvıyağ ve tereyağ eritilir ve pilava eklenir,
- Kuru kırmızı biber başka bir yerde sıvıyağda çevrilir,
- Tavuk fırından çıkarılıp ortası yarılır, pilavın üzerine koyulur, kırmızı biberlerle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder