soslu köfteli sandviç tarifi, soslu köfteli sandviç tarifi oktay usta, oktay usta sandviç, oktay usta tarifleri,
Oktay Ustanın birazda eski tariflerine bakmakta fayda var ne dersiniz;)
SOSLU KÖFTELİ SANDVİÇ TARİFİ
4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
su
Üzerine: yumurta sarısı,susam
Köftesi: 500 gr kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, 1 tutam maydanoz, 2 çorba kaşığı galeta unu, kekik, karabiber, tuz
Sos: 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası,1 diş sarımsak, 1 tutam fesleğen, zeytinyağı, tuz, su
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu, instant mayayı ve toz şekerini serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yumurtanın akını koyuyoruz, sarısını üzeri için ayırıyoruz. Sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Önce ortadaki sıvıları karıştırıyoruz ve kenardan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. (Kıvam kulak memesi) Hamuru 4-5 dakika yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Elimizle ileri geri yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırında tepsisine ekmek hamurlarını diziyoruz. Tepsideyken üzerlerine hafif bastırıyoruz. Yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiyoruz. Tepsinin üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanını rendeliyoruz, yumurtasını kırıyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Köfte harcımızı iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Galeta ununu da koyup kıvamını ayarlıyoruz ve yoğuruyoruz. -hamur ölçüsünden 11 ekmek çıkıyor, 11 köfte hazırlıyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri çevirerek pişiriyoruz. Sosu için, salçaları bir tavaya koyuyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni incecik doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Zeytinyağını da koyup karıştırıyoruz. Su ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Sosumuzu kaynatıyoruz. Pişirdiğimiz ekmekleri sandviç gibi kesiyoruz. İçlerine köftelerini koyuyoruz ve sosa bandırarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder