MENGEN ÇORBASI
MALZEME LİSTESİ:4 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
sıvıyağ
tuz
nane
pul biber
HAZIRLANIŞI:
Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağı ve sıvıyağ döküyoruz. Soğanı kavuruyoruz. Diğer taraftan bulguru ayrı bir tencerede haşlıyoruz. Soğan kavrulunca unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra salçaları ilave ediyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Önce soğuk suyla kıvamını açıyoruz, çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını önlüyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu verip çorbanın kıvamını ayarlıyoruz. Çorba suyu kaynayınca haşlanmış bulguru ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. İçine nane ve pul biber koyup karıştırarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder