KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER:3 domates
1 soğan
2 defne yaprağı
2 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı
3 çorba k. un
1 su b. et suyu
zeytinyağı
su
tuz
tane karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri iri dilimliyoruz. Soğanı kabuğuyla iri doğruyoruz. Fırın tepsisine doğradığımız malzemeleri diziyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Çorba tenceresine zeytinyağı ve tereyağı koyuyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domateslerin ve soğanların kabuklarını soyuyoruz, doğruyoruz. Tencereye ilave ediyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Et suyunu döküyoruz. Defne yaprağını atıyoruz. Tuzunu, tane karabiberini ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca altını kapatıyoruz. İçindeki tane karabiber ve defne yapraklarını alıyoruz. El blendırıyla çorbayı pürüzsüz hale getiriyoruz. Üzerine rende kaşar ve maydanoz yaprağı koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder