Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır



tepsi kebabı nasıl yapılır, tepsi kebabı malzeme listesi, kebap nasıl yapılır, urfa yemekleri, urfa kebabı nasıl yapılır, patlıcan kebabı tarifi

 

TEPSİ KEBABI

MALZEMELER:750 gr. kıyma (yağlı kuzu eti)
4 patlıcan
3 domates
tuz

ÜZERİ İÇİN:

sivri biber

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı tuzla birlikte iyice yoğuruyoruz.
Patlıcanları 2-3 parmak genişliğinde dilimliyoruz. Kıymadan parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve patlıcanların arasına birer parça kıyma koyuyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte yanyana yapıştırarak diziyoruz. Ortadaki boşluğa da domatesleri ortadan ikiye kesip içlerine kıyma koyarak diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Pişmesine yakın fırından alıyoruz ve yeşil biberleri üzerine koyuyoruz. Tekrar fırına koyup pişiriyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}