Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında Mersin yöresinden Şam tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
ŞAM TATLISI
Malzemeler:-1 kilo irmik
- 500 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 kilo un
Şerbet İçin:
- 1 kilo şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi İçin:
- Toz fıstık
Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynayan şerbetin altı kısılıp limon ile kıvamını alana kadar kaynatılır
- Tereyağı eklenip eriyince ocaktan alınır
- Şam tatlısının hamuru için irmik, şeker ve karbonat güzelce karıştırılır
- Sıcak süt azar azar ilave edilerek irmiğe yedirilir ve 1 gece üstü kapalı bekletilir
- İç harçtan 1 kepçe ayrılır
- Tepsinin altı tahin ile kaplanıp irmikli harçın yarısı tepsiye yayılır
- Üzerine fıstık serpilir ve kalanı yayılır
- Ayrılan irmikli harca kalan tahin, pekmez, az süt ve az şerbet eklenip karıştırılır
- Pekmezli harç tepsiye döşenir
- İrmikli harç tepsiye el ile tepsi döndürülerek döşenir
- 150 derece soğuk fırına atılan şam tatlısı pişmeye yakın ıslak bıçak ile kesilip tekrar fırınlanır ve pişirilir
- Pişen tatlıya şerbet verilir
0 yorum:
Yorum Gönder