27 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şam Tatlısı Tarifi



27 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı şam tatlısı tarifi, şam tatlısı nasıl yapılır, şam tatlısı tarifi, şam nedir





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında Mersin yöresinden  Şam tatlısı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


ŞAM TATLISI
Malzemeler:
 -1 kilo irmik
- 500 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 kilo un
Şerbet İçin:
- 1 kilo şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi İçin:
- Toz fıstık

Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynayan şerbetin altı kısılıp limon ile  kıvamını alana kadar kaynatılır
- Tereyağı eklenip eriyince ocaktan alınır
- Şam tatlısının hamuru için irmik, şeker ve karbonat güzelce karıştırılır
- Sıcak süt azar azar ilave edilerek irmiğe yedirilir ve 1 gece üstü kapalı bekletilir
- İç harçtan 1 kepçe ayrılır 
- Tepsinin altı tahin ile kaplanıp irmikli harçın yarısı tepsiye yayılır
- Üzerine fıstık serpilir ve kalanı yayılır
- Ayrılan irmikli harca kalan tahin, pekmez, az süt ve az şerbet eklenip karıştırılır
- Pekmezli harç tepsiye döşenir
- İrmikli harç tepsiye el ile tepsi döndürülerek döşenir
- 150 derece soğuk fırına atılan şam tatlısı pişmeye yakın ıslak bıçak ile kesilip tekrar fırınlanır ve pişirilir
- Pişen tatlıya şerbet verilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}