Oktay Usta- Yeşil Elma - Çörekotlu Hamur KızartmasıTarifi



27 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 27.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta çörekotlu hamur kızartması tarifi, hamur kızartması nasıl yapılır, çörekotlu hamur kızartması malzeme listesi, pişi nasıl yapılır, pişi tarifi





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

ÇÖREKOTLU HAMUR KIZARTMASI
 

MALZEMELER:3,5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çorba kaşığı çörekotu

KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ

SERVİSİ İÇİN:

marul
kiraz domates
krem peynir

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya karbonatı döküyoruz. Karbonatın üzerine sulu yoğurdu döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Çörekotunu serpiyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz. Tezgaha un serpiyoruz, yuvarladığımız hamurun üzerine de un serpiyoruz ve merdaneyle 1 cm kalınlığında büyük bir hamur açıyoruz.

Hamurun üzerine papatya şeklinde kalıpla bastırarak hamurlar kesiyoruz. Papatyaların iç kısmını da daha küçük boy bir kalıpla kesip çıkarıyoruz. Kestiğimiz şekilli hamurları kızmış sıvıyağda kızartıyoruz. Kalan hamuru tekrar yuvarlıyoruz ve tekrar açıyoruz. Yine kalıpla kesiyoruz ve kızartıyoruz. Yanında marul, kiraz domates ve krem peynirle servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}