Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ZEYTİNLİ İTALYAN EKMEĞİ
- 2,5 su bardağı un
- 10 gram maya
- 750 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 250 gram dilimlenmiş zeytin
Hazırlanışı:
- Maya ılık su ile eriyene kadar karıştırılır.
- Un ve tuz karıştırılır.
- Ortası açılan una tüm malzemeler eklenip yumuşak hamur yoğrulur.
- Üstü kapalı iki katına kadar çıkana kadar mayalanan hamura zeytin eklenip karıştırılır.
- Zeytinli İtalyan ekmeği tepsiye alınıp 170 derece sıcak fırında 45-50 dakika pişrilir.
0 yorum:
Yorum Gönder