26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ köfte Tarifi



26 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı çiğ köfte tarifi, çiğ köfte nasıl yapılır, çiğ köfte tarifi, şanlıurfa yemekleri, çiğ köfte malzemeleri, etli çiğ köfte







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Şanlıurfa yöresinden  çiğ köfte  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


ÇİĞ KÖFTE
 
Malzemeler:
- 2 adet soğan
- 300 gram 3 kere çekilmiş yağsız dana kıyma
- 10 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak köftelik bulgur
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tuz
- Buz
- 1 adet marul
- 1 demet maydanoz
- 2 dal taze soğan

Hazırlanışı:
- Çiğ köfte için soğan ve sarımsak ince ince kıyılır.
- Kıyma, domates salçası ve isot eklenip güzelce yoğrulur.
- İki üç adet kırılmış buz ve bulgur eklenip çiğ köfte kıvamını alana kadar güzelce yoğrulur.
- En son tuzu eklenip tekrar yoğrulur.
- Çiğ köfteye gerekirse eriyen buz suyu eklenir.
- İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenip çiğ köfte ile özleşince şekil verilir ve marul ile servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}