Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Şanlıurfa yöresinden çiğ köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
ÇİĞ KÖFTE
- 2 adet soğan
- 300 gram 3 kere çekilmiş yağsız dana kıyma
- 10 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak köftelik bulgur
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tuz
- Buz
- 1 adet marul
- 1 demet maydanoz
- 2 dal taze soğan
Hazırlanışı:
- Çiğ köfte için soğan ve sarımsak ince ince kıyılır.
- Kıyma, domates salçası ve isot eklenip güzelce yoğrulur.
- İki üç adet kırılmış buz ve bulgur eklenip çiğ köfte kıvamını alana kadar güzelce yoğrulur.
- En son tuzu eklenip tekrar yoğrulur.
- Çiğ köfteye gerekirse eriyen buz suyu eklenir.
- İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenip çiğ köfte ile özleşince şekil verilir ve marul ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder