26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı Tarifi



26 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı şıllık tatlısı tarifi, şıllık tatlısı nasıl yapılır, şıllık tarifi, şanlıurfa yemekleri, şıllık nedir





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Şanlıurfa yöresinden  şıllık  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


ŞILLIK TATLISI
 
Malzemeler:
 3 bardak ceviz
- 5 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram kuyruk yağı
Şerbet İçin:
- 3 bardak toz şeker
- 3 bardak su
- 1 yemek kaşığı sade yağ
- 3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
- Tatlı hamuru için un, süt ve tuz pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Tava kuyruk yağı ile yağlanıp 1 kepçe dökülür ve yayılıp iki yüzü pişirilir.
- Tüm hamur bitene kadar tava her krep de yağlanıp hamur her seferinde karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
- Şerbet için şeker ve su ocağa alınıp kaynatılır.
- 5 dakika kaynayan şerbete limon suyu eklenip tekrar kaynatılır.
- Servis tabağına 1 tatlı hamuru koyulup üstüne iri ceviz serpilir ve tüm hamur bu şekilde döşenir.
- Kesilen şıllık tatlısına sıcak şerbet verilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}