Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Şanlıurfa yöresinden şıllık tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
ŞILLIK TATLISI
Malzemeler:3 bardak ceviz
- 5 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram kuyruk yağı
Şerbet İçin:
- 3 bardak toz şeker
- 3 bardak su
- 1 yemek kaşığı sade yağ
- 3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
- Tatlı hamuru için un, süt ve tuz pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Tava kuyruk yağı ile yağlanıp 1 kepçe dökülür ve yayılıp iki yüzü pişirilir.
- Tüm hamur bitene kadar tava her krep de yağlanıp hamur her seferinde karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
- Şerbet için şeker ve su ocağa alınıp kaynatılır.
- 5 dakika kaynayan şerbete limon suyu eklenip tekrar kaynatılır.
- Servis tabağına 1 tatlı hamuru koyulup üstüne iri ceviz serpilir ve tüm hamur bu şekilde döşenir.
- Kesilen şıllık tatlısına sıcak şerbet verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder