Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KATLAMA BÖREK
Malzemeler:
3 su bardağı un
tuz
2 yemek kaşığı sirke
bir miktar su
Arası İçin:
600 gr peynir
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
200 gr tereyağı
yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve sirke ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur üç bezeye ayrılır. Her beze oklavayla açılır. Ortasına yuvarlak bir kase yerleştirilerek kenarlardan bıçakla kesilir. Kase kaldırılarak hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek kenar katlar sırayla üst üste katlanır. Buz dolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur oklavayla açılarak bir kenarına maydanoz ve peynir karışımı yerleştirilerek rulo yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder