5 Çayı 3 Mayıs 2015 Katlama Börek Tarifi



3 Mayıs 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı 3 Mayıs pazar, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Katlama Börek tarifi 03.05.2015, 5 çayı Katlama Börek nasıl yapılır, Katlama Börek nasıl yapılır



 

Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
 
KATLAMA BÖREK

Malzemeler:
3 su bardağı un
tuz
2 yemek kaşığı sirke
bir miktar su

Arası İçin:
600 gr peynir
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
200 gr tereyağı
yumurta sarısı
susam

Hazırlanışı:
Un, su, tuz ve sirke ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur üç bezeye ayrılır. Her beze oklavayla açılır. Ortasına yuvarlak bir kase yerleştirilerek kenarlardan bıçakla kesilir. Kase kaldırılarak hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek kenar katlar sırayla üst üste katlanır. Buz dolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur oklavayla açılarak bir kenarına maydanoz ve peynir karışımı yerleştirilerek rulo yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}