23 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Yozgat Böreği Tarifi



23 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı Yozgat böreği tarifi, Yozgat böreği nasıl yapılır



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..

YOZGAT BÖREĞİ
 
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İçi İçin:
- 1 adet soğan
- 100 gram pastırma
- Yarım kilo ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
- İçi harç için soğan doğranıp yağ ile kavrulur
- Pastırma ve eklenip kavrulur
- Doğranmış ıspanak eklenip tuz ve karabiber eklenir karıştırılır
- Kapağı kapalı soğumaya bırakılır
- Hamur için un, tuz ve su ile yumuşak hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır
- Un ile açılan bezelere yağ sürülüp kenarları içe katlanır
- Yufka 4 parçaya ayrılır ve iç harç koyulup mektup şeklinde katlanır, tüm yufkalar bu şekilde yapılır
- Yozgat böreği kızgın yağda başta katlı yüzü daha sonra diğer yüzü kızartılır



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}