Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
YOZGAT BÖREĞİ
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İçi İçin:
- 1 adet soğan
- 100 gram pastırma
- Yarım kilo ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- İçi harç için soğan doğranıp yağ ile kavrulur
- Pastırma ve eklenip kavrulur
- Doğranmış ıspanak eklenip tuz ve karabiber eklenir karıştırılır
- Kapağı kapalı soğumaya bırakılır
- Hamur için un, tuz ve su ile yumuşak hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır
- Un ile açılan bezelere yağ sürülüp kenarları içe katlanır
- Yufka 4 parçaya ayrılır ve iç harç koyulup mektup şeklinde katlanır, tüm yufkalar bu şekilde yapılır
- Yozgat böreği kızgın yağda başta katlı yüzü daha sonra diğer yüzü kızartılır
0 yorum:
Yorum Gönder