Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
BENEKLİ KURABİYE
- 150 gram tereyağı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı ay çiçek yağı
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Kırmızı gıda boyası veya 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
- Yumuşak tereyağı ve pudra şekeri mikser ile çırpılır
- Üzerine yağ eklenip tekrar karıştırılır
- Diğer malzemelerde eklenip yumuşak hamur yoğrulur
- Kıvamını alan hamurdan benekler için biraz ayrılıp gıda boyası veya kakao ile yoğrulur
- Beyaz hamur yağlı kağıt arasında merdane ile açılır
- Renkli hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlak yapılır ve hamurun üzerine dizilir
- Yağlı kağıt üstüne kapatılıp tekrar merdane ile üstünden kesilir
- Bardak ile yuvarlaklar kesilip yağlı kağıt serili tepsiye alınır
- Kurabiyeler 170 derece sıcak fırında 10-12 dakika pişirilir
- Kurabiyeler soğuyunca tepsiden alınır
0 yorum:
Yorum Gönder