22 Şubat 2015 5 Çayı Çöreği Tarifi



22 şubat 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı çöreği tarifi, 5 çayı çöreği nasıl yapılır






Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

5 ÇAYI ÇÖREĞİ
Malzemeler:
- Hamur İçin:
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 80 gram tereyağı
- 1 miktar ılık su
İçi İçin:
- 150 gram sucuk
- 100 gram sosis
- 250 gram rende kaşar
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam

Hazırlanışı:
- Hamur için kuru malzemeler güzelce karıştırılır
- Sıvı malzemeler eklenip azar azar su ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur
- Üstü kapalı 45 dakika mayalanmaya bırakılır
- İçi harç için malzemeler küp doğranıp tüm malzemeler güzelce karıştırılır
- Mayalanan hamurdan 1 parça ayrılır
- Kalan hamur ikiye bölünür ve biri un yardımı ile açılır
- Açılan hamuru kenarı esilip yağlı kağıt serili tepsiye alınır
- Kalan hamur tekrar açılıp aynı boyda kesilir ve iç harç tepideki hamurun üstüne simit gibi kenarlarına daire şeklinde yayılır
- Diğer hamur üstüne kapatılıp kenarları ve iç harç sınırı bastırılır
- Orta kısma bıçak ile ”+” yapılıp tekrar ”+” yapılır ve yıldız şekli verilir
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta kısımdaki hamurlar üste katlanır ve tekrar yumurta sarısı sürülür
- Kalan hamur yuvarlak yapılır ve iç harç koyulup kapatılır
- Yuvarlak tepsideki orta boş kısma koyulur ve yumurta sarısı sürülür
- Çörek otu ve susam ile süslenen 5 çayı çöreği 180 derece sıcak fırında kızaran kadar pişirilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}