Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet kakaolu pasta tabanı
- 750 ml süt
- 2 çay bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
Üzeri İçin:
- 50 gram vişne
- Yarım çay bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- Çırpılmış krema
- 1 çay bardağı toz fıstık
Hazırlanışı:
- Krema için süt, şeker ve irmik ocağa alınıp kıvamını alan kadar pişirilir
- Pişen kremaya vanilya ve yağ eklenip karıştırılır
- Yağ eriyince Hindistan cevizi eklenip kremaya yedirilir
- Pasta tabanı kelepçeli kalıba alınıp krema üstüne yayılır
- Vişneli sos için vişne ve şeker ocağa alınıp kaynamaya bırakılır
- Su ile açılan nişasta eklenip koyulaşana kadar kaynatılır
- Vişne sos pastanın ortasına yayılıp soğuyunca dolapta dinlenmeye bırakılır
- Dinlenen pasta çırpılmış şanti ve fıstık ile süslenir
0 yorum:
Yorum Gönder