12 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Karamelli İncir Tatlısı Tarifi



12 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı karamelli incir tatlısı tarifi, incir tatlısı nasıl yapılır




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KARAMELLİ İNCİR TATLISI

  Malzemeler:

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Karameli için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için:

  • 12 tane kuru incir
  • 1 avuç file yeşil fıstık

Yapılışı:

  1. Kek için yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın.
  2. Unu,  vanilyayı, kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı sütü de ekleyip tekrar çırpın.
  3. Yağlanmış dikdörtgen tepsinize dökün.180 derecede 30-35 dk. pişirin.
  4. Pişen kekin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün.
  5. İncirleri küçük küçük doğrayın. Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırın. Tamamen eriyince içine 2 bardak soğuk suyu ilave edin. Şeker eridikten sonra altını kapatın. Doğradığınız incirleri içine atın. Kevgir yardımıyla içinden alın.
  6. Pişen keki başka bir tepsiye aktarın.
  7. Bir tepsiye veya derince bir kaba streç film serin.
  8. İncirleri içine dağıtarak serpiştirin. Bir avuç yeşil fıstık, bir avuç badem serpiştirin.
  9. Muhallebi için 1 litre sütü tencereye dökün. İçine 1 su bardağı şeker, 6 yemek kaşığı unu ilave dip karıştırarak pişirin. İçine 1 tatlı kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın ve muhallebiyi incirlerin üzerine dökün. Kekini de muhallebinin üzerine dikkatlice kapatın. 1 gece bekledikten sonra ters çevirip tepsiyi kaldırın.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}