Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KARAMELLİ İNCİR TATLISI
Malzemeler:
Keki için:
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
Karameli için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için:
- 12 tane kuru incir
- 1 avuç file yeşil fıstık
Yapılışı:
- Kek için yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın.
- Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı sütü de ekleyip tekrar çırpın.
- Yağlanmış dikdörtgen tepsinize dökün.180 derecede 30-35 dk. pişirin.
- Pişen kekin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün.
- İncirleri küçük küçük doğrayın. Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırın. Tamamen eriyince içine 2 bardak soğuk suyu ilave edin. Şeker eridikten sonra altını kapatın. Doğradığınız incirleri içine atın. Kevgir yardımıyla içinden alın.
- Pişen keki başka bir tepsiye aktarın.
- Bir tepsiye veya derince bir kaba streç film serin.
- İncirleri içine dağıtarak serpiştirin. Bir avuç yeşil fıstık, bir avuç badem serpiştirin.
- Muhallebi için 1 litre sütü tencereye dökün. İçine 1 su bardağı şeker, 6 yemek kaşığı unu ilave dip karıştırarak pişirin. İçine 1 tatlı kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın ve muhallebiyi incirlerin üzerine dökün. Kekini de muhallebinin üzerine dikkatlice kapatın. 1 gece bekledikten sonra ters çevirip tepsiyi kaldırın.
0 yorum:
Yorum Gönder