12 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Çikolatalı Yıldız Çöreği Tarifi



12 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı çikolatalı yıldız çöreği tarifi, çörek nasıl yapılır


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


 ÇİKOLATALI YILDIZ ÇÖREĞİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaşmaya
  • Alabildiği kadar un

Arası için;

  • Sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet bütün yumurta
Yapılışı:
  1. Büyük bir kaba süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve mayayı iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İsterseniz yoğurma işlemini tezgahın üstünde yapabilirsiniz, hamurunuzu iyice yoğurup kabına alın üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın.
  2. Dinlenen hamurunuzu 8 eşit bezeye bölün. Bir çiçek ekmek için 4 bezeyi ayırın.
  3. 4 bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla kek kalıbının tepsisi kadar açın.
  4. kek kalıbının altını yağlayın üzerine fırın kağıdını yuvarlak bir şekilde kesip kek kalıbını altına yerleştirin  elinizle düzeltip fırın kağıdının tepsiye iyice yapışmasını sağlayalım.
  5. Açtığınız yufkayı fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Üzerine nutellayı sürün ve diğer 2 yufkayı da aynı şekilde açın, arasına nutella sürüp diğer yufkanın üzerine koyun. En son 4. bezeyi de açıp nutellanın üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Etrafını elinizle iyice düzeltin, şekli tam yuvarlak olsun
  6. Tepsideki nutellalı hamurun tam ortasına 1 su bardağını ters kapatın hamurun 4 kenarından eşit şekilde kesin.
  7. Kestiğiniz 4 parçanın tam ortasından bir daha kesip 8 parçaya ayırın.
  8. Kestiğiniz 8 parçanın tam ortalayarak yine kesin ve hamurunuz 16 parçaya kesilmiş olacak.
  9. Kestiğiniz hamurları yan yana olan iki parçayı tutup tam tersi hizada 2 tur çevirip uçlarının birbirine iyice yapıştırarak birleştirin ve kestiğiniz bütün hamura aynı işlemi uygulayın
  10. Diğer kalan 4 bezeye de aynı işlemi uygulayın
  11. Şekil verme işlemi biten ekmeği 45 dakika dinlendirin üzerine yumurtayı çırpıp fırçayla sürün ve 190 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}