ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Karadeniz mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
GÜVEÇTE HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler:
-1,5 -2 KG HAMSİ
-1 SOĞAN-3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-2 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
-1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
-TUZ
-NANE
-KARABİBER
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı, şekerle beraber kavurun. Pirinci iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz ve 3 – 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın. Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın. Bir tepsi şeklindeki güveci yağladıktan sonra hamsileri kuyruk kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin. Güvecin kenarlarına da hamsileri dizin. Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin. Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder